1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASF a aprobat numirea lui Christian BRANDSTETTER in functia de Presedinte al ASIROM

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in sedinta de marti, 5 mai a.c., numirea lui Christian BRANDSTETTER in calitate de membru si Presedinte al Directoratului societatii Asigurarea Romaneasca - ASIROM Vienna Insurance Group S.A.

Christian BRANDSTETTER are o vasta experienta in sectorul asigurarilor, ocupand pozitii de conducere in cadrul VIENNA Insurance Group incepand cu anul 1992. El a fost director in Consiliul de Administratie al grupul austriac din 2000 si pana la finalul anului 2006, ulterior ocupandu-se de proiectele de dezvoltare ale VIG pe noi piete ale Europei Centrale si de Est.

VIENNA Insurance Group a anuntat un profit cumulat de 6 milioane de euro pentru cele trei companii pe care le detine in Romania, OMNIASIG, ASIROM si BCR Asigurari de Viata, dupa ce, in 2013, raportase o pierdere totala de 98,7 milioane de euro.

Primele brute subscrise s-au cifrat la 339,7 milioane de euro, in scadere cu 6,1 punte procentuale fata de anul 2013 (361,8 milioane de euro). Pe linia de asigurari generale, VIG a raportat afaceri totale de 285,3 milioane euro, mai putin cu 4,9% decat in 2013, in timp ce sectorul life a consemnat, de asemenea, o depreciere de 12.1% fata de acelasi an de referinta, ajungand la 54,4 milioane de euro.